"Nocna owsianka bananowo-waniliowa" z musem morelowym


Propozycja śniadaniowa dla osób, którym doskwiera ciągły brak czasu, a chcą odżywiać się zdrowymi i nieprzetworzonymi produktami.
"Nocna owsianka bananowo-waniliowa" z musem brzoskwiniowym to szybka alternatywa na śniadanie, posiłek do pracy, szkoły czy też smaczny i zdrowy deser.

Przepis :
  • 100 gramów płatków owsianych górskich
  • 1/2 szklanki wody 
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 2 banany
  • ekstrakt waniliowy
  • 4-5 dojrzałe morele
  • ulubione słodzidło 
Przygotowanie :
1. Banany obrać ze skórki, wrzucić do stopki blendera zmiksować wraz z wodą i mlekiem roślinnym do uzyskania "mleczka bananowego".
2. Morele dokładnie umyć, zmiksować na mus.
3. Do miski wsypać płatki owsiane górskie zalać "mleczkiem bananowym" wraz z ekstraktem waniliowym i słodzidłem. Odstawić na 10 minut do napęcznienia płatków.
4. Na spód słoika wlać połowę owsianki na nią mus morelowy, na koniec wszystko zalać resztą owsianki.
5. Przygotowaną owsiankę wstawić na noc do lodówki.
6. Dodatkowo na wierzch podawać z sezonowymi owocami.

Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz