Owocowy chlebek bananowy

Sezon owocowy czas start !!!

Przepis :





  • 100 gramów mąki owsianej
  • 100 gramów mąki jaglanej (u mnie zmielona na mąkę kasza jaglana)
  • 300 gramów czerwonej porzeczki
  • 3 dojrzały banany
  • 1/2 szklanki wydrylowanych czereśni
  • 2-3 brzoskwinie
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1/2 szklanki ksylitolu
  • 1/2 szklanki mleka sojowego
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • ekstrakt waniliowy *opcjonalnie
  • morele do dekoracji
Przygotowanie :
Porzeczki, banany zmiksować na puree, mąki połączyć wraz z resztą składników.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać czereśnie i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Keksówke wyłożyć papierem do pieczenia następnie przelać masę do formy. Na wierzch ciasta wyłożyć pokrojone morele, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut.
Smacznego! 

Komentarze