Dzisiejszy przepis poświęcony jest dla fanów czekolady !
Czy pierwszy dzień jesieni może być udany? Z tymi czekoladkami, taki będzie.
Przepis :
Przygotowanie :
Czekoladę, olej i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Bakalie posiekać na mniejsze kawałki. Do większego garnka wsypać wszystkie składniki, gotować na małym ogniu przez 4-5 minuty ciągle mieszając.
Do foremek silikonowych przelać masę czekoladową, czekoladki najlepiej schłodzić przez całą noc.
Na wierzch pralinek ułożyć kawałki cytryny i posypać orzechami nerkowca.
Smacznego !
Czy pierwszy dzień jesieni może być udany? Z tymi czekoladkami, taki będzie.
Przepis :
- 2 gorzkie czekolady (u mnie bez cukru)
- 2 łyżki kakao
- 3-4 łyżki ksylitolu
- 1 espresso
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 5-6 łyżki oleju kokosowego
- 1/3 szklanki mleka sojowego
- 1/3 szklanki suszonej żurawiny
- 1/3 szklanki suszonych śliwek
- 1/3 szklanki suszonych moreli
- 1 garść orzechów nerkowca/migdałów
- 1 garść orzechów laskowych
- szczypta soli
Przygotowanie :
Czekoladę, olej i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Bakalie posiekać na mniejsze kawałki. Do większego garnka wsypać wszystkie składniki, gotować na małym ogniu przez 4-5 minuty ciągle mieszając.
Do foremek silikonowych przelać masę czekoladową, czekoladki najlepiej schłodzić przez całą noc.
Na wierzch pralinek ułożyć kawałki cytryny i posypać orzechami nerkowca.
Smacznego !
skusiłabym się na takie pralinki :)
OdpowiedzUsuń