Witajcie kochani !
Po dłuższej przerwie czas na nowy przepis.
Szybki i łatwy w przygotowaniu, bez pieczenia, bez dodatku cukru i bezglutenowy.
Przepis :
Kruchy spód :
Krem jaglano-czekoladowy :
Po dłuższej przerwie czas na nowy przepis.
Szybki i łatwy w przygotowaniu, bez pieczenia, bez dodatku cukru i bezglutenowy.
Przepis :
Kruchy spód :
- 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 125 gramów wegańskiej margaryny
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 15 gramów cukru z prawdziwą wanilią
- 1/4 szklanki mleka sojowego
- ekstrakt waniliowy
- szczypta soli
Krem jaglano-czekoladowy :
- 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 litr mleka sojowego/ryżowego/kokosowego
- 200 gramów gorzkiej czekolady
- 1 łyżka kakao
- 3/4 szklanki daktyli
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2-3 łyżki soku z cytryny
Agaretka porzeczkowa :
Wszystkie składniki na spód przesypać do miski, wyrobić ciasto. Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni, przelać kilka razy ciepłą wodą. Kaszę ugotować z mlekiem i daktylami do miękkości, dodać resztę składników, zmiksować na gładką masę.
Dżem przełożyć do garnuszka, dodać agar rozpuszczony w wodzie, gotować przez 3-4 minuty.
Na wystudzony spód przełożyć masę czekoladową następnie wyłożyć agaretką owocową. Pozostawić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego ❤️🙉
Dżem przełożyć do garnuszka, dodać agar rozpuszczony w wodzie, gotować przez 3-4 minuty.
Na wystudzony spód przełożyć masę czekoladową następnie wyłożyć agaretką owocową. Pozostawić w lodówce przez kilka godzin.
Smacznego ❤️🙉
Komentarze
Prześlij komentarz