Kochani tym razem zaproponuje Wam ekspresowe rozwiązanie na obiad.
Warzywa na patelnię, por, tofu wędzone z sosem na bazie musztardy i płatków drożdżowych.
Przepis :
Warzywa na patelnię, por, tofu wędzone z sosem na bazie musztardy i płatków drożdżowych.
Przepis :
- 750 gramów warzyw na patelnię (najlepsze są biedronkowe z ziemniakami 😍)
- 1 duży por
- 1 tofu wędzone
- 1/2 małej papryczki chili
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżeczka pasty curry
- 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka trawy cytrynowej
- duża szczypta papryki wędzonej
- 2 łyżki oliwy
Sos :
- 1/3 szklanki wody
- 2 łyżki musztardy
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- sól
- szczypta erytrolu
Przygotowanie :
Por zeszklić na oliwie, dodać wszystkie przyprawy podsmażyć przez 2-3 minuty.
Do miski przełożyć podsmażony por wymieszać z resztą składników, do naczynia żaroodpornego przesypać gotową masę, wierzch posmarować sosem musztardowym.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut.
Smacznego ❤️
Komentarze
Prześlij komentarz