Witajcie kochani !
Dzisiejsza propozycja łączy w sobie to co lubię najbardziej, wysoką zawartość białka, czekoladę i masło orzechowe. Jak dla mnie najlepszy posiłek po bieganiu :)
To co zaczynamy ?!
Przepis :
- 2 puszki białej fasoli (480 gramów)
- 170 gramów mleka sojowego
- 180-200 gramów erytrytolu
- 4 czubate łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki kakao
- 3 miarki odżywki białkowej lub 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- skórka z 1 pomarańczy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bg)
Polewa z gorzkiej czekolady
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady (najlepiej o najwyższej zawartości kakao)
- 1/3 szklanki mleka sojowego
Polewa orzechowa :
- 100 gramów masła orzechowego
- 1/3 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka erytrytol
Przygotowanie :
Gotową masę przełożyć do tortownicy (ja użyłem średnicy 24 cm), piec w 180 stopniach przez około 40 minut.
Na wystudzone brownie wylać jedną z polew, u mnie czekoladowa zdecydowanie wygrywa ! :)
Smacznego
Wygląda mega zachęcająco, patrząc na składniki tymbardziej:) :D
OdpowiedzUsuń