Muffiny bananowo-owsiane



My weganie kochamy dojrzałe banany, ale co zrobić gdy są zbyt dojrzałe ?
Zrobić "Muffiny bananowo-owsiane ", szybkie smaczne i w dodatku dietetyczne.

Przepis :
  • 200 gramów płatków owsianych
  • 5 dojrzałych bananów 
  • 1 łyżka lnu mielonego odtłuszczonego
  • 1/2 szklanki naparu kawowego
  • 1 płaska łyżczka proszku do pieczenia
  • słodzik
Napar kawowy :
  • około 125 ml wrzącej wody 
  • 3 torebki kawy zbożowej o smaku waniliowej
Przygotowanie 

1. Płatki owsiane zmielić na mąkę, banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem.
2. Do wrzącej wody wrzucić 3 torebki kawy zbożowej waniliowej, zaparzyć około 5 minut.
3. Mąkę, słodzik, len i proszek do pieczenia połączyć razem i wymieszać dodać napar kawowy i rozgniecione banany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do zgęstnienia masy.
4. Masę wylać do foremek.
5. Piec około 60 minut w 180 stopniach C. (do suchego patyczka).

Smacznego !

Komentarze