piątek, 6 maja 2016

Wegańskie muffiny pomarańczowe



"Wegańskie muffiny pomarańczowe" oto propozycja na posiłek do szkoły, śniadanie czy zdrową alternatywę do małej czarnej.

Przepis

  • 4-5 dojrzałe pomarańcze
  • 100 gramów mąki owsianej
  • 100 gramów mąki kukurydzianej 
  • 50 gramów otrąb
  • 1 łyżka lnu mielonego
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 płaskiej łyżeczki kardamonu 
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kropel aromatu pomarańczowego dla mocniejszego aromatu


Przygotowanie :
1. Pomarańcze obrać i zmiksować na gładką masę.
2. Suche składniki wymieszać i połączyć z zmiksowanymi pomarańczami.
3. Mieszać, aż masą stanie się gęsta.
4. Wyłożyć foremki masą i piec w 180 stopniach C. przez około 60 minut (do suchego patyczka).

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz