Dzisiaj propozycja na szybkie śniadanie lub bardzo zdrowy i dietetyczny deser. "Lody bananowo-arbuzowe" to idealna propozycja na posiłek dla osobą na tzw. diecie surowej "raw food".
Przepis :
2. Pokrojony i zamrożony arbuz wsypać do stopki blendera, całość zmiksować na gładką masę.
3. Do słoika wlać masę bananową, a na wierzch masę arbuzową.
Smacznego !
- 3 mrożone banany
- 300 gramów pokrojonego i zamrożonego arbuza
- 1/2 łyżeczki mąki z tapioki
- 1/2 szklanki lekko zamrożonego mleka sojowego
Przygotowanie :
1. Wlać lekko zamrożone mleko sojowe do stopki blendera, dodać zamrożone banany i mąkę z tapioki. Wszystko zmiksować na gładką masę.2. Pokrojony i zamrożony arbuz wsypać do stopki blendera, całość zmiksować na gładką masę.
3. Do słoika wlać masę bananową, a na wierzch masę arbuzową.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz