środa, 1 czerwca 2016

Lody bananowo-arbuzowe



"Lody bananowo-arbuzowe" to idealna alternatywa na gorące dni.
Dzisiaj propozycja na szybkie śniadanie lub bardzo zdrowy i dietetyczny deser. "Lody bananowo-arbuzowe" to idealna propozycja na posiłek dla osobą na tzw. diecie surowej "raw food".

Przepis :
  • 3 mrożone banany
  • 300 gramów pokrojonego i zamrożonego arbuza
  • 1/2 łyżeczki mąki z tapioki
  • 1/2 szklanki lekko zamrożonego mleka sojowego
Przygotowanie :
1. Wlać lekko zamrożone mleko sojowe do stopki blendera, dodać zamrożone banany i mąkę z tapioki. Wszystko zmiksować na gładką masę.
2. Pokrojony i zamrożony arbuz wsypać do stopki blendera, całość zmiksować na gładką masę.
3. Do słoika wlać masę bananową, a na wierzch masę arbuzową.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz