W dzisiejszym poście chcę podzielić się z Wami nową propozycją na pyszne, zdrowe i szybkie "Placuszki fasolowo-miętowe" idealne na śniadanie czy posiłek do lunch box. Idealnie sprawdzą się również jako szybki deser.
Przepis :
- 250 gramów ugotowanej białej/czerwonej fasoli
- 50 gramów mąki owsianej
- 2 banany
- 100 ml mleka roślinnego
- 2 spore garście świeżych liści mięty (w zależności jak intensywny chcemy uzyskać smak)
- 1 łyżeczka lnu mielonego odtłuszczonego
- 2 łyżki ciepłęj wody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- słodzidło
- ulubione owoce
Przygotowanie :
1. Ugotowaną fasolę wsypać do stopki blendera wraz z bananami, mlekiem roślinnym, i liśćmi mięty.
2. Do miseczki wsypać len, zalać wodą i odłożyć na kilka minut do powstania "wegańskiego jajka"
3. Do zmiksowanej masy dodać "wegańskie jajko", mąkę owsianą, proszek i słodzidło. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do zgęstnienia.
4. Smażyć po obu stronach do zarumienienia.
5, Podawać z ulubionymi owocami.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz