Placuszki malinowo-bananowe


Lato to najlepszy okres dla osób na diecie wegańskiej. Różnorodność owoców i warzyw pozwala na ogromne kombinacje w naszej kuchni. Dzisiaj królować będą maliny - sezon na nie właśnie się rozpoczął, dlatego warto wykorzystać je w naszych daniach.
Dzisiejsza propozycja to połączenie mąki owsianej, bananów i malin, czyli zdrowo, pysznie i dietetycznie.




Przepis :

  • 100 gramów mąki owsianej
  • 50 gramów mąki sojowej
  • 3 niewielkie dojrzałe banany
  • 250 gramów malin
  • 100 ml mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka lnu mielonego odtłuszczonego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • ulubione słodzidło 
Przygotowanie :
1. Banany zmiksować z mlekiem roślinnym tak, aby powstało "mleczko bananowe".
2. Wszystkie suche składniki wsypać do miski i dokładnie wymieszać. Do miski z suchymi składnikami wlać "mleczko bananowe", dokładnie wymieszać, aż masa stanie się gęsta.
3. Do masy dodać umyte maliny, wszystko połączyć ze sobą.
4. Smażyć po obu stronach do zarumienienia.
5. Podawać z domowym dżemem malinowym lub świeżymi malinami.

Smacznego ! 




Komentarze