środa, 21 września 2016

Brownie batatowo-czekoladowe

Dzisiejsza propozycja to jednoporcyjne  ciasto "Brownie batatowo-czekoladowe" bardzo zdrowe i smaczne. Delikatne i rozpływające się w ustach ciasto idealnie sprawdzi się do niedzielnej kawy czy też słodkie śniadanie dla ukochanej osoby.



Przepis :

  • 300 gramów puree z batatów
  • 50 gramów mąki sojowej/owsianej
  • 200 gramów malin
  • 1 kopiata łyżka kakao
  • 1 łyżeczka lnu mielonego odtłuszczonego + 2 łyżki mleka roślinnego
  • 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • ulubione słodzidło 



Przygotowanie :
1. Len połączyć z mlekiem roślinnym do powstania "wegańskiego jaja". Odstawić na około 10 minut do lodówki.
2. Puree połączyć z resztą składników, wymieszać następnie dodać "wegańskie jajo". Wszystko dokładnie wymieszać do lekkiego zgęstnienia masy.
3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
4. Piec około 60 minut w 180 stopniach C.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz