Dzisiejsza propozycja to jednoporcyjne ciasto "Brownie batatowo-czekoladowe" bardzo zdrowe i smaczne. Delikatne i rozpływające się w ustach ciasto idealnie sprawdzi się do niedzielnej kawy czy też słodkie śniadanie dla ukochanej osoby.
Przepis :
Przepis :
- 300 gramów puree z batatów
- 50 gramów mąki sojowej/owsianej
- 200 gramów malin
- 1 kopiata łyżka kakao
- 1 łyżeczka lnu mielonego odtłuszczonego + 2 łyżki mleka roślinnego
- 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
- ulubione słodzidło
Przygotowanie :
1. Len połączyć z mlekiem roślinnym do powstania "wegańskiego jaja". Odstawić na około 10 minut do lodówki.
2. Puree połączyć z resztą składników, wymieszać następnie dodać "wegańskie jajo". Wszystko dokładnie wymieszać do lekkiego zgęstnienia masy.
3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
4. Piec około 60 minut w 180 stopniach C.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz