Często po treningu biegowym sięgam po ten szybki, zdrowy i bardzo smaczny przepis.
Mąka kokosowa to idealne źródło zdrowych tłuszczy, białka, a do tego idealnie komponuje się z bananami.
Przepis :
Przygotowanie :
Mąka kokosowa to idealne źródło zdrowych tłuszczy, białka, a do tego idealnie komponuje się z bananami.
Przepis :
- 60 gramów mąki jaglanej/owsianej
- 40 gramów mąki kokosowej
- 1 duży dojrzały banan + niewielki banan do odzoby
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ulubione słodzidło
Przygotowanie :
1. Mąki wsypać do miski dodać proszek do pieczenia, rozgniecionego widelcem banana wraz z mlekiem roślinnym i słodzidłem. Wszystko dokładnie wymieszać.
2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę do formy, na wierzch ułożyć przeciętego na połowę banana.
3. Piec około 60 minut w 180 stopniach C.
Cudnie wygląda z tym banankiem na wierzchu :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuje.
UsuńPozdrawiam, Piotrek :)