Potreningowy chlebek bananowo-kokosowy

Często po treningu biegowym sięgam po ten szybki, zdrowy i bardzo smaczny przepis.
Mąka kokosowa to idealne źródło zdrowych tłuszczy, białka,  a do tego idealnie komponuje się z bananami.





Przepis :

  • 60 gramów mąki jaglanej/owsianej
  • 40 gramów mąki kokosowej
  • 1 duży dojrzały banan + niewielki banan do odzoby
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ulubione słodzidło







Przygotowanie :
1. Mąki wsypać do miski dodać proszek do pieczenia, rozgniecionego widelcem banana wraz z mlekiem roślinnym i słodzidłem. Wszystko dokładnie wymieszać.
2. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę do formy, na wierzch ułożyć przeciętego na połowę banana.
3. Piec około 60 minut w 180 stopniach C.

Komentarze

Prześlij komentarz