czwartek, 6 października 2016

RECENZJA "Murzynek- ciasto kakaowe.Produkt bezglutenowy"

W dzisiejszym poście chcę podzielić się z Wami recenzją na temat gotowego ciasta zakupionego w Tesco "Murzynek- ciasto kakaowe - Produkt bezglutenowy" firmy BEZGLUTEN Gluten Free Products. Kupiłem go tylko dlatego, że był przeceniony z 8.99 na 2.69 zł. W smaku przypomina typowe ciasto czekoladowe, a co do składu - zawiera w większości mąkę ryżową, skrobie oraz kakao o obniżonej zawartości tłuszczu  (10 %), a także jak to gotowy produkt substancje zagęszczające. Pomyślałem, że są wśród nas osoby które nie mają czasu, lub chęci na wykonywanie własnych ciast. Ciasto w połączeniu z bananem smakuje wyjątkowo dobrze, dlatego mogę polecić ten produkt.
Podczas wykonywania ciasta dodałem coś od siebie.




Przepis :

  • 1 opakowanie "Murzynek- ciasto kakaowe - Produkt bezglutenowy" (290 gramów)
  • 3 duże banany
  • 1 łyżka lnu mielonego
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego + 4 łyżki (do wykonania wegańskiego jaja)
  • ulubione słodzidło 


Przygotowanie :
1. Banany obrać, rozgnieść widelcem. Len połączyć z mlekiem roślinnym, odstawić na kilka minut do lodówki.
2. Do miski wsypać gotową mieszankę, banany, "jajko wegańskie". Wszystko dokładnie wymieszać do momentu aż masa zgęstnieje.
3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, masę przelać do formy.
4. Piec około 60 minut w 180 stopniach C.




2 komentarze:

  1. Super:) Takie ciasta lubię najbardziej:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiadomo, że najlepsze są te domowe, ale czasami można spróbować coś nowego i dodać coś od siebie :)

      Usuń