Krem ziemniaczano-kokosowy



Ziemniak na słodko ?
Udowadniam, że z każdego warzywa da się wyczarować zdrowy i smaczny deser, posiłek po-treningowy.
Dzisiejsza propozycja na "Krem ziemniaczano-kokosowy" idealnie sprawdzi się w wersji na zimno.

Więc do dzieła !

Przepis na 2 porcje  :

  • 600 gramów ziemniaków
  • 3-4 łyżki stałej część mleczka kokosowego
  • 60 gramów mąki koksowej/wiórek kokosowych
  • ksylitol
  • szczypta soli


Przygotowanie :
1. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości, następnie odcedzić, zmiksować na gładką masę wraz z ksylitolem i mleczkiem koksowym do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
2. Po zmiksowaniu dodać mąkę kokosową dokładnie wymieszać (polecam użyć ponownie blender).
3. Krem schłodzić w lodówce około 1 godzinę. Podawać z sezonowymi owocami.




Smacznego !

Komentarze