Dzisiejsza propozycja ciasta należy do tej mniej "fit", ale dalej zdrowszej wersji.
Oto moja propozycja na wegańskie brownie czekoladowe.
Przepis :
Oto moja propozycja na wegańskie brownie czekoladowe.
Przepis :
- 250 gramów mąki ryżowej
- 50 gramów mąki ziemniaczanej
- 170 gramów ksylitolu
- 200 gramów aquafaby
- 150 gramów oleju kokosowego
- 1/3 szklanki mleka roślinnego
- 2 gorzkie czekolady bez cukru
- Purée z 1 banana
- Sok i skórka z jednej pomarańczy
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
Przygotowanie :
Olej, czekoladę, mleko rozpuścić. Aquafabę wraz z ksylitolem ubić na pianę, następnie dodać rozpuszczony olej kokosowy wraz z czekoladą, dokładnie wymieszać. Dodać pozostałą część składników, delikatnie wymieszać do ich połączenia. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem, piec w 180 stopniach przez około 35-40 minut.
Podawać z domowym dżemem wiśniowym.
Smacznego!!
świetnie brownie! ta konsystencja wyszła Ci super :)aż ślinka cieknie jak się na nie patrzy :)
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo mi miło <3 Dziękuję !
OdpowiedzUsuńCzy mąke ryżową można zastąpić jakąś inną ? Np przenną ? Jaglaną? Nie mam ryżowej a chciałam zrobić to cudowne ciasto :)
OdpowiedzUsuńTak, jak najbardziej można użyć innych mąk
OdpowiedzUsuńWow https://google.pl
OdpowiedzUsuń