Sezon owocowy czas start !!!
Przepis :
- 100 gramów mąki owsianej
- 100 gramów mąki jaglanej (u mnie zmielona na mąkę kasza jaglana)
- 300 gramów czerwonej porzeczki
- 3 dojrzały banany
- 1/2 szklanki wydrylowanych czereśni
- 2-3 brzoskwinie
- 1 łyżka nasion chia
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki mleka sojowego
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- ekstrakt waniliowy *opcjonalnie
- morele do dekoracji
Przygotowanie :
Porzeczki, banany zmiksować na puree, mąki połączyć wraz z resztą składników.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać czereśnie i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Keksówke wyłożyć papierem do pieczenia następnie przelać masę do formy. Na wierzch ciasta wyłożyć pokrojone morele, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz