Lato trwaj !
Cały rok czekania na dobrodziejstwa lata, masa świeżych owoców, które tworzą kolorowe, pełne smaku desery.
Oto pełna owoców tarta na spodzie jaglano-daktylowym z dodatkiem migdałów.
Przepis :
Cały rok czekania na dobrodziejstwa lata, masa świeżych owoców, które tworzą kolorowe, pełne smaku desery.
Oto pełna owoców tarta na spodzie jaglano-daktylowym z dodatkiem migdałów.
Przepis :
- 1 szklanka płatków owsianych/jaglanych
- 1/2 szklanki daktyli
- 1/2 szklanki migdałów
- 1 banan
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka masła orzechowego
Krem :
- 3 jabłka
- 1 szklanka malin
- 3/4 szklanki czerwonej porzeczki
- 1/2 szklanki agrestu
- 5 moreli
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 3/4 szklanki wody
- 5-6 czubatych łyżek mąki ryżowej
- 6-7 łyżek ksylitolu
- 1/3 szklanki oleju kokosowego
Przygotowanie :
Składniki na spód wsypać do stopki blendera, całość zmiksować na jednolitą, gładką masę. Jabłka obrać, pokroić w mniejszą kostkę. Do rondelka przesypać owoce(z wyjątkiem suszonej żurawiny,) wraz z 1/3 szklanki wody i ksylitolem. Całość gotować do momentu rozpadu owoców, następnie zmiksować, przetrzeć przez sito.
1/2 szklanki wody połączyć z mąka ryżową, mus owocowy doprowadzić do wrzenia, dodać mąkę, następnie gotować na małym ogniu przez 5-6 minut. Do masy owocowej dodać suszoną żurawinę i rozpuszczony olej kokosowy, całość delikatnie wymieszać.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia oraz ciastem, wierzch przełożyć kremem owocowym.
Całość ozdobić rozpuszczoną gorzką czekoladą i świeżymi malinami.
Smacznego ❤
1/2 szklanki wody połączyć z mąka ryżową, mus owocowy doprowadzić do wrzenia, dodać mąkę, następnie gotować na małym ogniu przez 5-6 minut. Do masy owocowej dodać suszoną żurawinę i rozpuszczony olej kokosowy, całość delikatnie wymieszać.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia oraz ciastem, wierzch przełożyć kremem owocowym.
Całość ozdobić rozpuszczoną gorzką czekoladą i świeżymi malinami.
Smacznego ❤
Komentarze
Prześlij komentarz