Dzisiejsza propozycja zadowoli osoby lubi膮ce czekolad臋, kremy budyniowe i kruche spody馃槏
Sp贸d tarty :
- 1 szklanka m膮ki jaglanej/owsianej
- 3/4 szklanki m膮czki z migda艂贸w
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1 szklanka daktyli
- ekstrakt waniliowy
- 3/4 艂y偶eczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
Dodatkowo : d偶em z czerwonej porzeczki/malinowy 100% owoc贸w
Krem kokosowo-waniliowy
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 3-4 艂y偶ki ksylitolu
- 3 艂y偶ki oleju kokosowego
- 1 budy艅 waniliowy
- 1 czubata 艂y偶ka m膮ki ziemniaczanej
- 1 艂y偶eczka ekstraktu waniliowego
- sok 1 cytryny
- 1/3 szklanki mleka ro艣linnego
- 2 gorzkie czekolady
- 1 puszka mleczka kokosowego (sta艂a cz臋艣膰)
- szczypta soli
Przygotowanie :
Daktyle op艂uka膰, olej kokosowy rozpu艣ci膰, do stopki blendera wsypa膰 wszystkie sk艂adniki na sp贸d - zmiksowa膰 na g艂adk膮 mas臋. Tortownic臋 wy艂o偶y膰 ciastem, piec w 180 stopniach C przez 15 minut.
Do rondelka przela膰 mleczko kokosowe, doda膰 ksylitol, ekstrakt waniliowy (past臋 z wanilii), oraz olej kokosowy - ca艂o艣膰 doprowadzi膰 do zagotowania. Budy艅, m膮k臋 ziemniaczan膮 rozpu艣ci膰 w mleku sojowym, nast臋pnie doda膰 do gotuj膮cego si臋 mleczka.
Ca艂o艣膰 gotowa膰 na ma艂ym ogniu do zg臋stnienia masy.
Gorzk膮 czekolad臋 rozpu艣ci膰 w k膮pieli wodnej, sch艂odzone mleczko utrze膰 mikserem, doda膰 rozpuszczon膮 czekolad臋.
Wystudzony sp贸d wy艂o偶y膰 d偶emem, mas膮 budyniow膮 na wierzch przela膰 mas臋 czekoladow膮.
W艂o偶y膰 do lod贸wki najlepiej na ca艂膮 noc, po ca艂kowitym zastygni臋ciu zachwyca膰 si臋 smakiem tarty!
Do rondelka przela膰 mleczko kokosowe, doda膰 ksylitol, ekstrakt waniliowy (past臋 z wanilii), oraz olej kokosowy - ca艂o艣膰 doprowadzi膰 do zagotowania. Budy艅, m膮k臋 ziemniaczan膮 rozpu艣ci膰 w mleku sojowym, nast臋pnie doda膰 do gotuj膮cego si臋 mleczka.
Ca艂o艣膰 gotowa膰 na ma艂ym ogniu do zg臋stnienia masy.
Gorzk膮 czekolad臋 rozpu艣ci膰 w k膮pieli wodnej, sch艂odzone mleczko utrze膰 mikserem, doda膰 rozpuszczon膮 czekolad臋.
Wystudzony sp贸d wy艂o偶y膰 d偶emem, mas膮 budyniow膮 na wierzch przela膰 mas臋 czekoladow膮.
W艂o偶y膰 do lod贸wki najlepiej na ca艂膮 noc, po ca艂kowitym zastygni臋ciu zachwyca膰 si臋 smakiem tarty!
Komentarze
Prze艣lij komentarz