Jako biegacz wyznaje posiłki wysokoenergetyczne.
"Ciasteczka owsiano-bakaliowe" idealnie sprawdzi się przed jak i po długim wybieganiem, treningiem siłowym.
Przepis:
- 500 gramów zmiksowanych na grubo płatków owsianych
- 1/2 szklanki mąki sojowej
- 3/4 szklanki daktyli
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki moreli
- 1/2 szklanki migdałów
- 1/2 szklanki nerkowców
- 1 1/2 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 2 czubate łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
Przygotowanie :
Płatki owsiane zmiksować na grubą mączkę. Mleko połączyć z octem, odstawić na 10-15 minut do powstania kefiru. Daktyle, rodzynki zalać kefirem, zmiksować na jednolitą masę.
Migdały, orzechy nerkowca posiekać dość drobno, następnie wszystkie składniki wraz z orzechami wsypać do miski i dokładnie wymieszać.
Piec około 30 minut w 180 stopniach C.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz