"Krem jaglany kawowo-buraczany z nutą czekoladową" to idealna alternatywa dla codziennej porannej jaglanki/owsianki, posiłeku do szkoły, pracy czy też jako posiłek w podróż.
A, więc zaczynajmy !
Przepis :
A, więc zaczynajmy !
Przepis :
- 2 średniej wielkości buraki
- 1 szklanka wody
- 1 mocne espresso
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 100 gramów kaszy jaglanej (u mnie to jedna porcja)
- ekstrakt waniliowy
- 4 surowe ziarna kakao
- szczypta soli
- ksylitol do dosłodzenia
- 1 banan
Przygotowanie :
Buraki upiec w piekarniku do miękkości (około godziny czasu w 200 stopniach).
Kaszę jaglaną przepłukać 2-3 razy w gorącej wodzie, następnie zalać wodą i mlekiem sojowym, gotować około 10-15 minut do miękkości kaszy. Upieczone buraki pokroić na mniejsze kawałki, przesypać do miski z resztą składników, całość zmiksować na jednolitą masę (w razie trudności podlewać mlekiem sojowym).
Zmiksowaną masę przełożyć do słoiczka i cieszyć się smakiem.
Smacznego !
Kaszę jaglaną przepłukać 2-3 razy w gorącej wodzie, następnie zalać wodą i mlekiem sojowym, gotować około 10-15 minut do miękkości kaszy. Upieczone buraki pokroić na mniejsze kawałki, przesypać do miski z resztą składników, całość zmiksować na jednolitą masę (w razie trudności podlewać mlekiem sojowym).
Zmiksowaną masę przełożyć do słoiczka i cieszyć się smakiem.
Smacznego !
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz