Wegańska kremówka - tradycyjna

Dzisiejszy przepis jest z tych, gdzie dieta idzie w odstawkę, kalorie nie mają żadnego znaczenia, liczy się tylko przyjemność z każdego kęsa.
Przepis jest z tych szybkich, łatwych i przyjemnych :)








Zaczynajmy :

  • Duży blat ciasta francuskiego
  • 1 litr mleka sojowego
  • 130 gramów cukru kokosowego/trzcinowego lub innego zamienniku cukru
  • 1 cukier waniliowy (32 gramy)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 budyń jaglany o smaku waniliowym
  • 1 budyń waniliowy ( duże opakowanie  62 gramy delecta)
  • 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1/2 kostki wegańskiej margaryny lub 125 gramów oleju kokosowego
  • szczypta soli

Przygotowanie :
Duży blat ciasta francuskiego przekroić na pół, upiec zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do garnka przelać 3/4 litra mleka, dodać margarynę, cukru i ekstrakt waniliowy - wszystko zagotować. Resztę mleka rozpuścić z mąką i budyniem, wlać do gotującego się mleka, mieszać na małym ogniu przez 2-3 minuty.
Na upieczony blat przełożyć wystudzony krem budyniowy. Odstawić do lodówki na około godzinę.
Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz