Warzywa z wędzonym tofu w sosie orzechowym

W dzisiejszym poście podzielę się z Wami moim pomysłem na extra szybki obiad na bazie warzyw na patelnię w sosie orzechowym.






Przepis :
  • mix warzyw na patelnię (u mnie trio warzywne / 750 gramów)
  • kilka pieczarek
  • 1 kostka tofu wędzonego
  • 1/4 szklanki wody
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, curry
  • kiełki rzodkiewki

Przygotowanie :
Czosnek zeszklić ciągle mieszając, zalać wodą, dodać masło orzechowe dokładnie wymieszać.
Warzywa na patelnię dusić w sosie orzechowym, wraz z tofu (przez około 10-15 minut).
Całość podawać z kiełkami rzodkiewki.

Smacznego ❤️ 

Komentarze