Kuleczki bakaliowe z płatkami jaglanymi i masłem orzechowym

Dzisiejsza propozycja to wysokoenergetyczny posiłek przed/po treningowy, zdrowa przekąska, a dla łasuchów porządną porcja obiadowa ( sam czasami korzystam z tej opcji 😂).
Duża ilość zdrowych węglowodanów, białka i tłuszczy to najlepsze połączenie ❤️
Ja osobiście uwielbiam je jeść po długim wybieganiu z dużym kubkiem ulubionej kawy.












Przepis :

  • 600 gramów płatków jaglanych
  • 250 gramów daktyli
  • 200 gramów mleczka kokosowego
  • 400 gramów mleka sojowego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • ewentualnie 40 ml mocnej kawy



Przygotowanie :
Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut. Płatki jaglane zmiksować na mąkę, do stopki blendera przełożyć wszystkie składniki (najlepiej robić to partiami, blender ręczny może okazać się zbyt słaby) zmiksować na gładką masę.
Z masy, formować kulki mocy (najłatwiej będzie to robić wilgotnymi dłońmi) obtoczyć w wiórkach kokosowych lub kakao.

To wszystko, smacznego ❤️.

Komentarze