Zapiekane warzywa z płatkami owsianymi w sosie musztardowym

Kochani tym razem zaproponuje Wam ekspresowe rozwiązanie na obiad.
Warzywa na patelnię, por, tofu wędzone z sosem na bazie musztardy i płatków drożdżowych.







Przepis :

  • 750 gramów warzyw na patelnię (najlepsze są biedronkowe z ziemniakami 😍)
  • 1 duży por
  • 1 tofu wędzone
  • 1/2 małej papryczki chili
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka pasty curry
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka trawy cytrynowej
  • duża szczypta papryki wędzonej 
  • 2 łyżki oliwy
Sos :
  • 1/3 szklanki wody
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki płatków drożdżowych
  • sól
  • szczypta erytrolu
Przygotowanie :
Por zeszklić na oliwie, dodać wszystkie przyprawy podsmażyć przez 2-3 minuty.
Do miski przełożyć podsmażony por wymieszać z resztą składników, do naczynia żaroodpornego przesypać gotową masę, wierzch posmarować sosem musztardowym.
Piec w 180 stopniach przez około 40 minut.

Smacznego ❤️

Komentarze