Witajcie kochani ❤️
W dzisiejszym poście zaproponuje pomysł na szybki obiad w trochę indyjskim klimacie.
Przepis :
W dzisiejszym poście zaproponuje pomysł na szybki obiad w trochę indyjskim klimacie.
Przepis :
- 2 średniej wielkości bataty
- 1 średniej wielkości seler
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 garści świeżego jarmużu
- 2 pomidory
- 3 łyżki stałej części mleczka kokosowego
- 1 czubata łyżka masła orzechowego
- 1 duży słoik cieciorki
- 1/2 słoik passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 1 łyżeczka kuminu
- 1/2 łyżki mielonej kolendry
- do smaku : sól, pieprz, papryka słodka,ostra papryka wędzona
Przygotowanie :
Do garnka wlać odrobinę oliwy, cebulę, posiekany czosnek zeszklić, następnie wrzucić przyprawy i chwilę podsmażyć ciągle mieszając.
Do garnka wlać około 200 ml wody, bataty, seler pokroić w większe kawałki, gotować około 15 minut.
Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, mleczko kokosowe, masło orzechowe, passate pomidorową i cieciorkę gotować do momentu , aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodać świeży jarmuż.
Gotowe ❤️ Nasze curry podawać z ryżem basmati lub kaszą jaglaną, posypać świeżą kolendrą/natką pietruszki.
Smacznego !❤️🌱
Komentarze
Prześlij komentarz