Tarta mango-cytryna (BG,BC,BS)
Ta tarta zebrała tak duże grono fanów, że nie było innej opcji ! Pojawiła się na blogu 💚
Uniwersalny spód jaglano-orzechowym
(Spód) :
Przygotowanie : Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na kilka minut. Suche składniki zmielić na mąkę, daktyle zmiksować na gładką masę, wszystkie składniki wymieszać. Dno i ranty silikonowych foremek wyłożyć ciastem.
Krem mango-cytryna :
Plus liofilizowana żurawina do dekoracji
Przygotowanie :
Pulpę mango połączyć z 1/2 puszki mleczka kokosowego, pozostałą część rozmieszać z agarem. Następnie dodać sok z cytryny i limonki wraz z skórką. Całość gotować na małym ogniu przez około 4-5 minuty ciągle mieszając.
Spód i ranty wyłożyć ciastem, następnie wyłożyć ostudzoną masą mango.
Wierzch posypać liofilizowaną żurawiną, następnie schłodzić kilka godzin lodówce.
Szybko, zdrowo i smacznie 🙏😍
Smacznego 💚
Ta tarta zebrała tak duże grono fanów, że nie było innej opcji ! Pojawiła się na blogu 💚
Uniwersalny spód jaglano-orzechowym
(Spód) :
- 3/4 szklanki płatków jaglanych
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 1/2 szklanki migdałów
- 2-3 łyżki masła orzechowego
- 1 szklanka daktyli
Przygotowanie : Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na kilka minut. Suche składniki zmielić na mąkę, daktyle zmiksować na gładką masę, wszystkie składniki wymieszać. Dno i ranty silikonowych foremek wyłożyć ciastem.
Krem mango-cytryna :
- 1 puszka mleczka kokosowego
- 1 puszka pulpy mango (850 gramów bez dodatku cukru)
- sok z jednej cytryny
- sok i skórka z jednej limonki
- 2 łyżki agaruw
- ewentualnie erytrol/ksylitol
Plus liofilizowana żurawina do dekoracji
Przygotowanie :
Pulpę mango połączyć z 1/2 puszki mleczka kokosowego, pozostałą część rozmieszać z agarem. Następnie dodać sok z cytryny i limonki wraz z skórką. Całość gotować na małym ogniu przez około 4-5 minuty ciągle mieszając.
Spód i ranty wyłożyć ciastem, następnie wyłożyć ostudzoną masą mango.
Wierzch posypać liofilizowaną żurawiną, następnie schłodzić kilka godzin lodówce.
Szybko, zdrowo i smacznie 🙏😍
Smacznego 💚
Komentarze
Prześlij komentarz