Witajcie Kochani !
Wracam do Was po dość długiej przerwie!
Na pierwszy ogień idzie mój ulubiony tofurnik czekoladowy.
Delikatny w smaku i mocno czekoladowy😍
Przepis :
- 4 kostki tofu po 180 gramów
- 200 gramów mleka sojowego
- 2 gorzkiej czekolady 70% z płatkami pomarańczowymi
- Sok z 2 dużych cytryn
- 200 gramów erytrolu
- Skórka z 1 pomarańczy
- 2 łyżki kakao
- 3 czubate łyżki odżywki białkowej
- 1 1/2 łyżki mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego
Przygotowanie :
Tofu odsączyć w ręczniku papierowym, gorzką czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej. Tofu zmiksować na gładką masę z mlekiem sojowym, gorzką czekoladą, sokiem z cytryny i skórką pomarańczową, następnie dodać wszystkie suche składniki. Całość dokładnie wymieszać, przelać do tortownicy średnicy 24 cm.
Piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 5 minut.
Ciasto schłodzić, polać polewą czekoladową ( 1 tabliczka czekolady, 1/3 szklanki mleczka kokosowego)
Gotowe !❤️
Komentarze
Prześlij komentarz