niedziela, 8 maja 2016

Wegańskie „Buraczane pancakes”



Propozycja na szybkie śniadanie czyli „Buraczane pancakes”.
Placuszki z 4 składników :


  • 50 gramów mąki owsianej/kukurydzianej
  • 50 gramów otrąb orkiszowych
  • sok z 1 pomarańczy
  • 150-200 gramów startych pieczonych buraków (dwa sporej wielkości buraki)
  • 1 łyżeczka lnu mielonego odtłuszczonego 
  • cynamon
  • kilka kropel aromatu pomarańczowego
  • słodzik 



PRZYGOTOWANIA :
1. Zetrzeć 3 upieczone buraki** na drobnych oczkach.
2. Wsypać do miski mąkę, otręby i połączyć z sokiem z pomarańczy i burakami.
3. Smażyć po obu stronach do zrumienienia.

** Buraki owiń papierem do pieczenia i piecz w 180 st. C przez około 60 minut.

Smacznego !

2 komentarze:

  1. Placki z buraków to jedne z moich ulubionych :) A Twoje wyglądają ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również bardzo je lubię . Dziękuję za miłe słowa.
      Pozdrawiam :)

      Usuń