środa, 9 listopada 2016

"Egzotic oatmeal", czyli egzotyczna owsianka po mojemu

"Owsiankowe Love 2"

W dzisiejszym poście chcę podzielić się z Wami kolejną propozycją na pyszną owsiankę.
"Egzotic oatmeal", czyli egzotyczna owsianka po mojemu, to połączenie mleka owsianego,mango, granata oraz czekoladowego kremu z batata.
Idealnie sprawdzi się jako posiłek po treningu, śniadanie czy też posiłek do lunch box'a.



Przepis :

  • 100 gramów płatków owsianych górskich (koło 1 szklanka)
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka owsianego
  • 1 mango
  • 1 granat 
  • 2 łyżki czekoladowego kremu z batatów - Batatonutella
  • ulubione słodzidło
Czekoladowy krem z batatów - Batatonutella  :
  • 2 upieczone bataty
  • 1 kopiata łyżka kakao
  • ksylitol (ilość uzależniona od smaku)
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego


Przygotowanie :
1.Bataty obrać ze skórki, rozdrobnić widelcem, następnie zmiksować na gładką masę z kakao, mlekiem roślinnym i ksylitolem.

Przygotowanie "Egzotic oatmeal" :
1. Mango obrać ze skórki, pokroić w kostkę wraz z płatkami przesypać do garnka, zalać wodą i mlekiem, słodzidłem. Gotować kilka minut, aż owsianka stanie się gęsta.
2. Ugotowaną owsiankę zmiksować na gładką masę.
3. Na dno słoiczka przesypać nasiona granata, wlać zmiksowaną owsiankę, dodać 2 łyżki kremu czekoladowego.

Smacznego ! 

4 komentarze:

  1. Twoje przepisy to prawdziwe mistrzostwo smaku :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje przepisy to prawdziwe mistrzostwo smaku :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuj, jest mi ogromnie miło !! :)
      Pozdrawiam, Piotrek :)

      Usuń